Снимка: Правителствена пресслужбаВ България има отлични условия за развитие на бизнеса.

...
Снимка: Правителствена пресслужбаВ България има отлични условия за развитие на бизнеса.
Коментари Харесай

Бойко Борисов: 88% от германските фирми биха инвестирали у нас

Снимка: Правителствена пресслужба

В България има отлични условия за развиване на бизнеса. Неслучайно, съгласно изследванията, 88% от немските компании дават отговор позитивно на въпроса дали още веднъж биха вложили у нас.  Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на среща с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара и Източната комисия на немската стопанска система, оповестяват от държавната пресслужба.

На диалога с министър-председателя Бойко Борисов в Министерски съвет присъстваха  представители на огромни немски компании, които желаят да развиват и уголемяват своя бизнес в България.  Перспектива за бъдещи вложения е ползата, проявяван от немски компании към сферата на транспортна инфраструктура, енергетика и енергийна успеваемост, ръководство на води и боклуци, машиностроене, произвеждане на автомобилни елементи и елементи, електроника и електротехника, хранително-вкусова индустрия и др.  

Участниците в срещата приветстваха персоналната ангажираност на министър-председателя Бойко Борисов за нарастването на немските вложения в България.  „ Връзките сред двете страни са извънредно добре развити. Над 1400 немски компании, в които работят над 60 000 души, са показани в България. Развитието на нашите връзки е извънредно положително, акцентира Януш Кулик, представител на работната група за Югоизточна Европа при Германската източна бизнес асоциация.

Германия остава водещ външнотърговски сътрудник на България. За интервала януари – август 2019 година  Износът ни за Германия е в размер на 2,876 милиарда Евро и бележи растеж от 1.3% по отношение на същия интервал на 2018 година „ България е една от дребното страни по света, която може да се похвали, че има позитивно комерсиално салдо с Германия “, сподели министър председателят Борисов. През 2018 година стокообменът сред двете страни доближи до рекордните 8 153 млн.евро и се чака тази година да бъде над 9 милиарда евро.

За 2018 година директните задгранични вложения от Германия възлизат на 105.4 млн. евро. Около 30% от  100-те най-големи вложители в България  са немски или с немско присъединяване.

Германия е водещ туристически сътрудник на България измежду страните от Европейски Съюз и е един от най-важните пазари за българския туристически артикул. За 2018 година Страната ни е посетена от над 850 000 немски туристи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР